Wat zijn de voordelen van de all on 6 behandeling?

In tal van verschillende situaties is het mogelijk dat je de realisatie van een zogenaamde all on 6 gaat overwegen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je één of meerdere tanden of kiezen mist. Bovendien is het ook mogelijk dat je al een gebitsprothese hebt, maar dat je daar niet echt tevreden over bent. In deze gevallen is de kans meer dan aanzienlijk dat er (stevig) werd ingeleverd op vlak van kauwvermogen. Bovendien is de kans eveneens vrij groot dat je niet langer tevreden bent over de uitstraling van je gebit. In dat geval zou het dan ook interessant kunnen zijn om de realisatie van een all on six te overwegen. Alles wat je hier nu precies over dient te weten laten we je bijzonder graag ontdekken hieronder op deze pagina. 

Prachtig, functioneel en esthetisch gebit 

Er zijn heel wat verschillende redenen die we kunnen aanhalen waarom de keuze voor een all on 6 in de praktijk zeer interessant kan zijn. Hierbij is het namelijk zo dat ervoor wordt gekozen om 6 implantaten te voorzien in de onder- en / of bovenkaak. Voor deze implantaten geldt dat er vervolgens een vaste brug op zal worden vastgeschroefd. Omwille van het feit dat het bovenwerk wordt vastgezet op de implantaten ontstaat er een zeer stevig geheel in de mond dat niet kan bewegen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen het er met elkaar over eens zijn dat op deze manier het meest natuurgetrouwe gevoel van echte tanden kan worden gerealiseerd. 

Welke voordelen zijn er hier nu precies aan verbonden?

De keuze voor een all on 6 is door de jaren heen duidelijk steeds populairder geworden. Dat is zeker niet zo’n grote verrassing, integendeel. Het is namelijk zo dat er hier tal van interessante voordelen aan verbonden zijn. Het gaat hierbij dan meer concreet om degene die je hieronder aantreft: 

  • Er is geen sprake van een verhemelteplaat; 
  • Het risico op verschuiving is nagenoeg onbestaande;
  • Tanden en kiezen voelen levensecht aan; 
  • Het is perfect mogelijk om alles te eten;

Eén van de vaakst aangehaalde mogelijke nadelen van all on 6 zou volgens veel mensen te maken hebben met de kosten die eraan verbonden zijn. Het klopt inderdaad dat dit niet meteen de meest voordelige optie is op de markt, maar daar staat tegenover dat je wel langdurig kan genieten van deze tanden. Uiteindelijk zal je dan ook doorgaans op de lange(re) termijn kunnen vaststellen dat deze optie wel degelijk financieel als bijzonder interessant kan worden bestempeld. 

Een absolute zegen voor het kaakbot

Voor verschillende behandelingsmethodes geldt dat ze over het niet onbelangrijke nadeel beschikken dat het kaakbot erdoor kan worden aangetast. Ook dit is voor veel mensen een zeer belangrijke reden om ervoor te kiezen om gebruik te gaan maken van een all on 6 behandeling. Hierbij is het namelijk zo dat het kaakbot niet gaat slinken waardoor het een perfect houvast zal blijven bieden aan de prothese. In ieder geval, mis jij ook één of meerdere tanden of kiezen? In dat geval zal je tot de conclusie komen dat het een absolute aanrader kan zijn om ervoor te kiezen om de realisatie van een all on 6 via TopTanden.nl te overwegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *