Wasbare luiers 

Zijn jullie in verwachting van een baby? Gefeliciteerd, want dit is waarschijnlijk een van de beste dingen van jouw leven. Het krijgen van jouw eerste kindje is natuurlijk heel erg speciaal, maar er komen ook veel verantwoordelijkheden om de hoek kijken. Je moet er namelijk voor zorgen dat de baby goed ter wereld komt. Dit betekent ook dat je spullen voor het kindje moet kopen. Veel ouders kopen te laat de spullen voor het kindje, waardoor ze niet alles hebben bij de geboorte. Je hebt namelijk verzorgingsspullen nodig, meubels voor de babykamer, kleding voor het kind en natuurlijk voeding. Toch zijn luiers ook heel erg belangrijk en is het aanbod in luiers enorm. Het ruime aanbod in luiers kan ervoor zorgen dat je niet precies weet wat je nodig hebt. Wasbare luiers zijn anno 2023 heel populair en dat is niet zonder reden.

Wasbare luiers zijn luiers die je kunt hergebruiken en ook kan wassen in de wasmachine. Daarnaast zijn deze luiers gemaakt van een stof en dit zorgt natuurlijk voor een comfortabel gevoel. Deze luiers worden steeds vaker gekozen door aanstaande ouders en dit komt doordat ze veel voordelen met zich mee brengen. Wil jij weten waarom deze luiers handig kunnen zijn? En wat de voordelen zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Duurzaam

Het milieu is vaak het eerste wat genoemd wordt wanneer mensen kiezen voor wasbare luiers en dat is niet onder reden. Wegwerpluiers zorgen immers voor 1 ton afval per kind en dit is niet het geval met de wasbare luiers. Zo heb je met deze luiers veel minder land nodig om het te produceren en kost de productie ook veel minder uitstoot. In wegwerpluiers zit namelijk plastic verwerkt en iedereen weet dat dit niet goed is voor het milieu. Wanneer je kiest voor wasbare luiers, maak je een milieubewuste keuze en dat is natuurlijk ideaal!

Wasbare luiers zijn comfortabel

Ook zijn er veel mensen die kiezen voor wasbare luiers, omdat deze een stuk comfortabeler zitten bij het kind. Het heeft namelijk een positief effect op de billetjes van jouw baby en dit is belangrijk voor de gezondheid. Kinderen die deze luiers dragen hebben namelijk veel minder luieruitslag. In wegwerpluiers zitten namelijk chemische stoffen en deze kunnen zorgen voor een gevoelige huid. De luiers worden gemaakt van goed absorberende materialen zoals hennep, katoen of microvezel. Hierbij is het natuurlijk wel van belang om de luiers goed te wassen en dit verschilt per luier. Kijk daarom goed naar de stof van de luier en controleer hoe je deze moet wassen.

Eerder zindelijk met wasbare luiers

Ouders vinden het van belang dat hun kind snel zindelijk wordt en dit proberen ze op verschillende manieren. Met wasbare luiers is dit ook mogelijk en dit komt doordat ze eerder bewust worden van het plas- en poepmoment. Kinderen met een uitwasbare luier zijn gemiddeld een half jaar eerder zindelijk en dat is natuurlijk ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *