Tattoo verwijderen Amsterdam – vermijd risico’s

Vele jaren kijk je gelukkig naar je tatoeage maar dan kan toch de spijt opkomen. Omdat het om een naam gaat waar je niet langer mee geassocieerd wilt worden. Omdat de tekening wel heel vaal en blauwig wordt. Dan is het tijd om die weg te laten halen. Maar dat kost wel de nodige actie. Inkt, eenmaal in je huid vastgezet, knijp je er natuurlijk niet zomaar uit. Daarvoor moet je te rade bij moderne technieken, zoals laseren. Een tattoo verwijderen Amsterdam of welke plaats dan ook, moet geen littekenvorming opleveren. De beste manier om dat te voorkomen is om een laserkliniek te kiezen dat ze prat gaat op de nieuwste lasertechnieken.

Aandachtspunten rond tattoo verwijderen Amsterdam en omstreken

Ook bij de nieuwe lasertechnieken is het niet uitgesloten dat je er tijdens een behandeling alsnog enig littekenweefsel aan overhoudt. De verwijdering moet niet alleen correct worden uitgevoerd maar het liefst ook met auditieve in plaats van thermische technieken. Dan is de kans veel kleiner dat je huid met littekenweefsel reageert. Wees beducht op vijf factoren die littekens mogelijk maken tijdens en na een behandeling tattoo verwijderen Amsterdam:

• Tattoo-kwaliteit – grootte, diepte van de kleuren, leeftijd tattoo

• Huidtype – hoe gevoeliger, des te groter de kans op enige littekenvorming

• Beun de Haas – onervaren kliniekpersoneel

• Allergische reacties – opgeroepen door huidverzorgingsproducten of verwijderingsmethode

Wees lief voor de eenmaal geplaagde huid

Na elke sessie van een behandeling houd je alle nazorginstructies bij tattoo verwijderen Amsterdam of welke plaats dan ook in acht. Zo kun je het volgende moeten doen om voor de aangetaste huid te zorgen:

• Antibiotische zalf aanbrengen

• Rechtstreeks zonlicht vermijden

• Huid beschermen tegen irritaties en wrijvingen

• Schoon en gehydrateerd houden van de huid

Mijd de zon

Ga je met huidverzorgingsproducten aan de slag? Kies dan nooit voor producten met agressieve chemicaliën erin verwerkt. Ga voor ‘safe’ en kies hypoallergene huidverzorgingsmiddelen. Geef de zon ook geen enkele kans om je huid te raken. Als de kliniek dat adviseert, kun je met zonnebrandcrème de zon ook weghouden. Kies dan wel voor een crème met hoge SPF.

Tattoo verwijderen Amsterdam en daarna nog littekens verwijderen?

Ook al doe je er alles aan om na het tattoo verwijderen Amsterdam littekens op te lopen, soms merk je dan toch littekentjes op. Gelukkig is dat met de nieuwe technieken al een zeldzaamheid aan het worden. Gebeurt het toch, dan kun je met vervolgbehandelingen dat weefsel verminderen en de kleur van de littekens doen vervagen. Zo kun je met micro-needling via kleine naalden je huid activeren zodat die collageen aan gaat maken. Zo bestrijd je littekens. En chemische peelings willen ook nog wel eens werken. Verdikte littekens slinken vaak ook als je corticosteroïd-injecties krijgt toegediend. En werkt helemaal niks, dan is er altijd nog de gang naar een chirurgische kliniek. Die kan met specifieke littekencorrectie trachten je huid zo egaal mogelijk te krijgen. Zoek voor je een tattoo verwijdert, echter eerst naar een goede laserkliniek die lasers hanteert die auditief werken en niet thermisch. Dat is alvast de eerste stap naar een litteken vrije behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *