Het goede werk van een acupuncturist

Waarom het verstandig kan zijn om gebruik te maken van de diensten van een acupuncturist? Welnu, het is bewezen dat het werk van een acupuncturist de doorstroom van bloed en energie in het lichaam bevordert. Dat betekent meteen ook dat de acupuncturist in staat is om bepaalde blokkades in het lichaam op te heffen. Ook wordt door het werk van de acupuncturist het zelfherstellend vermogen van het lichaam nadrukkelijk geactiveerd. Kies je voor de specialist, dan zul je uiteraard afhankelijk van de klachten waarmee je te maken hebt veel minder pijn ervaren en zal de vitaliteit in z’n algemeenheid bevorderd worden. 

Acupuncturist laat de energiebanen in het lichaam beter functioneren

Het werk van de acupuncturist richt zich dus met name op het beter laten functioneren van de energiebanen in ons lichaam. De toevoer van levensenergie door onze meridianen kan door het werk van de acupuncturist sterk verbeterd worden. De levensenergie wordt binnen de wereld van Chinese acupunctuur ook wel Qi genoemd. Onze meridianen voeren zowel Qi als bloed door ons lichaam. Daardoor worden al onze organen gevoed, zoals dit ook geldt voor weefselstructuren. Heb jij te maken met bepaalde lichamelijke of psychische klachten, dan wordt de toevoer van Qi als het ware geblokkeerd. Dat zorgt voor disbalans in ons lichaam. Met behulp van de acupuncturist kunnen deze blokkades opgeheven worden. Het resultaat is dat je meer energie gaat voelen en dat de pijnklachten afnemen. 

Dunne naalden die pijnloos in het lichaam geplaatst worden

Ja, de acupuncturist werkt met heel dunne naalden. Deze naalden worden door de specialisten op bepaalde meridiaanpunten in ons lichaam geplaatst. Deze naalden zien er soms weliswaar imposant uit; weet echter dat ze steriel zijn en dat een behandeling van de acupuncturist nooit pijn doet. Het grote voordeel van kiezen voor acupunctuur is dat van nare en aanhoudende bijwerkingen geen sprake is. Wat je wel kunt merken is dat er verplaatsing van energie plaats zal vinden. Voel je dit, dan is dat een goed teken. Dan namelijk komt Qi vrij. 

De levensenergie en de gezondheid die we ervaren

Het is een gegeven dat de wijze waarop we met onze levensenergie omgaan, mede bepalend is voor hoe gezond we ons voelen. Je kunt de levensenergie in balans houden, je kunt de energie echter ook uitputten. Onze stressvolle levenswijze vormt vrijwel altijd een bedreiging voor de balans in ons lichaam en onze energie. Vaak gaat stress samen met ongezond eten en ook dat bedreigt de balans. Dit kan weer uitmonden in negatieve gedachten en emoties in de vorm van woede verdriet, angst en bijvoorbeeld piekeren. Deze elementen hebben ook weer invloed op de levensenergie die we ervaren. In dergelijke gevallen en als deze problemen je bekend voorkomen, is het altijd verstandig om een acupuncturist in te schakelen. Je zult al snel verbetering ervaren en je een stuk beter voelen. Je kunt bij de specialist terecht voor talloze fysieke en mentale problemen. En nogmaals; je hoeft beslist niet bang te zijn voor de naalden. Daar ga je echt helemaal niets van vernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *